+380999777443 mstally.ua@gmail.com

Зелена гречка — відома культура здорового і дієтичного харчування. Вона ідеально підходить для вегетаріанців і сироїдів, її можна пророщувати, запікати і подрібнювати в борошно. Дієтологи, сироїди та вегетаріанці вже оцінили якості цієї живої крупи. Вона гарна не тільки харчовою цінністю, але й екологічністю: під час вирощуванні гречки не використовують пестициди та інші шкідливі добрива. Зелена гречка не минає теплову обробку, на відміну від знайомої нам коричневої. Її зерна фісташкового кольору з горіховим смаком – справжній делікатес. В її ядерцях збережені необхідні для організму мінерали і вітаміни: кальцій, залізо, калій, фосфор і магній, В1, В2, В3, В6, Е. Цей злак містить рутин – антиоксидант, що підтримує серцево-судинну систему.

Такий вид борошна часто використовують на Заході, в європейських країнах воно не таке популярне, а даремно, адже воно здатне допомогти хворим на цукровий діабет. Зелена гречка при діабеті здатна контролювати рівень цукру в крові, значно знижувати рівень глюкози, адже вона не проходить процедуру термічної обробки, зберігає в собі всі найбільш цінні властивості зерна гречки. Зелена гречка допомагає не тільки в боротьбі з цукровим діабетом. Вона позитивним чином впливає на судинну систему, значно зміцнює капіляри та найдрібніші кровоносні судини, тому її бажано їсти хворим на ревматичні захворювання, а також при хворобах судин. Крім того, її вживання сприятиме правильній роботі печінки, будуть виводитися токсини та поліпшуватися кровообіг. Борошно із зеленої гречки, користь якого величезна, допомагає виводити з організму холестерин, тим самим сприяючи схудненню. Лікарі радять їсти зелену гречку людям похилого і зрілого віку, оскільки вона містить в собі невелику кількість вуглеводів, але багато клітковини, тому вона здатна проливати життя, але тільки в тому випадку, якщо людина веде здоровий спосіб життя. А ви вже намагалися використовувати борошно із зеленої гречки в своїх стравах?