Інгредієнти
- Масло – 110 г
- Дрібний цукор – 110 г
- Яйце – 2 шт.
- Ванільний екстракт – 0,5 ч.л.
- Гречане борошно Ms.Tally – 44 г
- Рисове борошно Ms.Tally – 66 г
- Розпушувач – 1,5 ч.л.
- Молоко – 1 ст.л.
- Полуничний джем або густе варення – 3-4 ст.л.
Збиваємо дуже м’яке масло і цукор – краще дрібний, щоб не залишилися крупинки. Збити краще міксером. Додаємо яйця кімнатної температури, збиваємо до однорідної маси міксером. Додаємо безглютенове борошно Ms.Tally, розпушувач і молоко.
Розкладаємо тісто по формах. Заповнюємо їх приблизно на 3/4. Ставимо в заздалегідь розігріту до 170 °C духовку. Печемо при 160-170 °C 15-20 хв до появи зверху красивої золотисто-коричневої скоринки.
Готовим кексам даємо трохи охолонути. Заправляємо в кондитерський шприц з тонким довгим носиком джем або густе варення. Вставляємо носик шприца в готовий кекс, трохи ведемо його вправо-вліво, щоб зробити всередині порожнину, і видавлюємо трохи джему – з чайну ложечку. Намагаємося, щоб джем не вилазив назовні з-під носика шприца – кекс потім сам видавить назовні красиву витончену крапельку.
Смачного!