Борошно з червоної сочевиці вважається унікальним продуктом. Воно багате на високий вміст поживних компонентів, мікро – і макроелементів, вітамінів. Його систематичне застосування, дозволяє поліпшити загальне самопочуття і поповнити енергетичні запаси. Продукт широко використовується в кулінарії та косметології.
Основними корисними властивостями є:
- усунення зайвої ваги;
- активізація обмінних процесів;
- виведення з організму токсинів;
- зміцнення імунітету;
- зниження рівня цукру в крові.
Для чоловіків – це кращий спосіб позбутися від захворювань сечостатевої системи. Жінкам сочевиця допомагає зменшити вираженість передменструального синдрому, і полегшити перебіг клімаксу. Для дитячого організму боби становлять особливу цінність, вони впливають на зростання і мозкову діяльність.
Вегетаріанцям варто звернути увагу на котлети на основі бобів. Це смачне, корисне і ситне блюдо, стане гідною заміною м’ясної продукції. Додатково боби використовуються для приготування супів і випічки.