Інгредієнти
- Локшина «Соба» Ms.Tally – 150 г
- Куряче філе – 150 г
- Яйце – 2 шт.
- Огірок – 1 шт.
- Фіолетова капуста – 50 г
- Інші овочі на свій смак – за бажанням
Для заправки:
- Світлий соєвий соус – 6 ст. л.
- Рисовий оцет – 3 ст. л.
- Коричневий цукор (мед) – 3 ст. л. (2 ст. л.)
- Кунжутне масло – 2 ст. л.
- Рослинна олія – 2 ч. л.
- Насіння кунжуту – 4 ст. л.
Готуємо всі інгредієнти для салату заздалегідь і зберігаємо їх у холодильнику. Спочатку відварюємо філе домашньої курки без шкірки. Для цього кладемо філе в холодну воду, доводимо до кипіння, вимикаємо вогонь і залишаємо під кришкою поки воно остаточно не охолоне. Також курку можна загорнути у фольгу і запекти в духовці при 180 градусах протягом 30-40 хвилин. Готове філе розбираємо на волокна.
Збиваємо два яйця, трохи солимо, смажимо тонкий омлет. Остиглий омлет скручуємо рулетом і нарізаємо тонкою локшиною.
Великий огірок миємо і нарізаємо жульєном, тобто не довгою тонкою соломкою. 50 грамів фіолетової капусти теж тонко нарізаємо (якщо є охота бажання, можна взяти пекінську капусту).
Згідно з інструкцією варимо локшину «Соба» Ms.Tally. Для цього кидаємо 150 грамів сухої локшини в окріп і варимо протягом 6 хвилин. Локшина повинна бути повністю готова. Зливаємо воду, промиваємо локшину холодною водою і трохи приправляємо рослинною олією, щоб вона не злипалася.
Для заправки змішуємо 6 столових ложок світлого соєвого соусу, 3 столові ложки рисового оцту, 3 столові ложки коричневого цукру або 2 столові ложки меду, 2 чайні ложки кунжутного масла, 2 чайні ложки рослинної олії і 4 столові ложки насіння кунжуту.
Для подачі акуратно змішуємо всі інгредієнти і заправляємо салат соусом. Присипаємо підсмаженими насінням кунжуту і подаємо до столу.