Інгредієнти
- Кукурудзяне борошно Ms.Tally – 180 г
- Рисове борошно Ms.Tally – 250 г
- Цукор – 120 г
- Яйце – 2 шт.
- Олія – 3 ст. л.
- Молоко – 250 мл
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Журавлина в’ялена – 50 г
- Глазур – 1 пачка
Журавлину промиваємо і просушуємо на паперовому рушнику. Яйця збиваємо з цукром, додаємо молоко, збиваємо знову. Відкладаємо 1 ст. л. рисового борошна для журавлини. До яєчної суміші поступово висипаємо обидва види борошна і розпушувач. Перемішуємо. Журавлину обвалюємо в борошні, щоб вона не опустилася на дно кексу. У тісто додаємо масло і журавлину, перемішуємо. Тісто викладаємо у форму для запікання. При необхідності форму змащуємо маслом. Розігріваємо духовку до 180 ° C. Випікаємо кекс 40 хвилин, готовність перевіряємо зубочисткою. Вона повинна виходити сухою. Кекс охолоджуємо в формі 10-15 хвилин, потім дістаємо з форми і повністю охолоджуємо на решітці. Остиглий кекс покриваємо, якщо є бажання, глазур’ю.
Смачного!