Інгредієнти
- Борошно з червоної сочевиці Ms.Tally – 180 г
- Борошно рисове Ms.Tally – 270 г
- Вода – 150 мл
- Топлене масло – 1 ст. л.
- Цибуля – 1 шт.
- Солодкий перець – 1 шт.
- Зелений горошок – 100 г
- Мелений перець чилі – на свій смак
- Каррі порошок – на свій смак
- Сіль – на свій смак
- Куркума – на свій смак
- Мелений коріандр – на свій смак
- Картопля – 400 г
- Кеш’ю – 50 г
Готуємо начинку. Для цього перець солодкий і цибулю тонко ріжемо і злегка обсмажуємо. Потім змішуємо з очищеною картоплею (попередньо відвареною в мундирі), нарізаною дрібними кубиками, і додаємо горошок, горішки, спеції та сіль.
Для тіста в борошно кладемо сіль і вливаємо розтоплену олію. Розтираємо до утворення дрібних жирних крихт. Потім поступово вливаємо теплу воду і вимішуємо тісто. Накриваємо готове тісто серветкою і залишаємо на 15-20 хвилин.
Поділяємо тісто на 12 однакових кульок і розкатуємо. Тепер беремо одне півколо тіста, кладемо його на долоню лівої руки, а пальцями правої руки защипуємо його по розрізаній діагоналі внахлест, щоб у вас в руках утворився кульочок, але не було грубого шва. В отриманий кульочок кладемо начинку і защипуємо вільний край. Повинен вийти пиріжок з чіткими гострими кутами. Смажимо Самоси в великій кількості киплячої олії до золотистої скоринки.