Безглютеновий швейцарський рулет

Для тіста:

  • 40 г рисового борошна Ms.Tally
  • 40 г кукурудзяного борошна Ms.Tally
  • 3 яйця – білки відокремлені від жовтків
  • 100 г дрібного цукру
  • цедра лимона або апельсина
  • 0,5 ч.л. розпушувача

Для начинки:

  • 100 мл малинового джему (або іншого за бажанням)
  • 250 мл жирних вершків – не менше 30%, але краще ще більше

Окремо збиваємо жовтки з половиною цукру і білки з другою половиною. Окремо змішуємо рисове і кукурудзяне борошно і розпушувач. Потім все дуже акуратно змішуємо разом. Викладаємо тісто у форму, рівномірно розподіляємо і розрівнюємо. Випікаємо 15-17 хв при 170-180°C.

Заздалегідь готуємо чистий кухонний рушник і шматок пергаменту розміром з корж. Як тільки наш спікся, кладемо зверху пергамент і рушник. І все разом перевертаємо. Знімаємо пергамент, з яким випікався корж. Потім звертаємо рулет. Зверніть увагу! Звертаємо разом з папером. Зверху накриваємо рушником, щоб не розгортався. Чекаємо, поки охолоне. За цей час можна збити вершки або підготувати крем, якщо ви вирішите взяти який-небудь інший. За бажанням до вершків можна додати до 20 г цукрової пудри, але не обов’язково. Рулет і так досить солодкий. Можна додати чайну ложечку лимонного соку – так вершки краще збиваються.

Після того, як охололо, обережно розгортаємо рулет. Намазуємо джемом, потім збитими вершками. І загортаємо назад. Посипаємо зверху цукровою пудрою. Тепер потрібно покласти рулет в холодильник години на дві, а краще на ніч. За цей час рулет трохи просочиться, і білки застигнуть.

Смачного!

Вам сподобається
Рецепти

Курячий суп з гречаними кльоцками

Рецепти

Дієтична піца з тунцем

Рецепти

Пісне безглютенове печиво

Кошик
Facebook Instagram
Магазин
0 елемент Кошик
Акаунт
Меню